Tekst schrijven op basis van interviews

Tekst schrijven op basis van interviews is een service waarmee onze tekstschrijvers je het complete schrijfwerk uit handen nemen. Maar waarom zou je dat eigenlijk willen, dus wat heb je eraan? En hoe werkt het? Klik hier om daar meer over te lezen:

Dit zijn voorbeelden van redenen die onze klanten hebben om teksten te laten schrijven op basis van interviews:

  • Als ik thuiswerk, heb ik niet de rust om me te concentreren op het schrijven.
  • Ik weet precies wat ik wil vertellen, maar ik praat veel vlotter dan ik schrijf. Het wordt te houterig als ik iets op papier probeer te zetten.
  • Ik ben zo perfectionistisch, dat ik uren aan een tekst blijf schaven. Daar heb ik helemaal geen tijd voor.
  • Onze vakspecialisten hebben de informatie die in de teksten moet komen. Maar als zijzelf gaan schrijven, wordt het te technisch.
  • Ik wil dat een tekstschrijver meedenkt over de indeling van onze website en vragen stelt om ons op het juiste spoor te zetten.
  • Ik wil mijn tevreden klanten laten interviewen, zodat ik hun positieve ervaringen als reclame kan gebruiken.

Misschien kunnen we jouw reden binnenkort aan dit rijtje toevoegen.

We beginnen met een heldere briefing over het onderwerp, het doel, de doelgroep en de gewenste stijl van de tekst. Daarna zijn er verschillende mogelijkheden: je weet al wat je wilt vertellen of je wilt dat wij vragen stellen.

Je weet al wat je wilt vertellen

Veel klanten die een korte, persoonlijk getinte tekst willen laten schrijven, weten al welke boodschap ze willen overbrengen. Denk aan een persoonlijk voorwoord van de directeur in een nieuwsbrief voor medewerkers, een testimonial of een bijdrage aan het jaarverslag. Weet je al wat je wilt vertellen? Dan maken we een interviewafspraak. Je steekt van wal, wij maken aantekeningen en stellen zo nodig aanvullende vragen. Vervolgens schrijven we een tekst die helemaal aansluit bij je wensen. Wil je daarin nog iets laten aanpassen? Dan doen we dat met alle plezier.

Wij stellen vragen

Op basis van de briefing en eventueel aanvullende bronnen, zoals je website of jaarverslag, stellen wij interviewvragen op. Die leggen we eerst schriftelijk aan je voor, zodat je kunt beoordelen of dit inderdaad de richting is die je op wilt met je tekst. Een alternatief is dat (de communicatieafdeling van) je organisatie zelf de interviewvragen levert. Ook daarmee kunnen we uiteraard uit de voeten.

Als er een goedgekeurde set interviewvragen ligt, maken we een interviewafspraak. Wil je niet jezelf, maar een of meer medewerkers laten interviewen? Dan mailen we de goedgekeurde vragen eerst naar de interviewkandidaten, zodat zij zich goed op het interview kunnen voorbereiden.

Tijdens het interview stellen we de vragen, noteren de antwoorden en stellen zo nodig aanvullende vragen. Vervolgens schrijven we een tekst die helemaal aansluit bij je wensen. Wil je daarin nog iets laten aanpassen? Dan doen we dat met alle plezier.

Op locatie of op afstand?

Wij interviewen bij voorkeur telefonisch of digitaal, bijvoorbeeld via Skype, Zoom of Teams. Dat heeft voordelen voor ons allebei, want het werkt heel prettig en efficiënt. Achter de eigen pc tikken we razendsnel mee, en direct na het interview kunnen we een begin maken met de uitwerking. Het bespaart ook kosten, want het gaat sneller dan een bezoek op locatie en we hebben geen reistijd en -kosten.

Offerte voor teksten op basis van interviews

Je kunt aan pakkende teksten komen zonder zelf een woord op papier te zetten. Hooguit vul je het contactformulier in. Maar bellen kan natuurlijk ook: 071 523 57 66.

Ik wil een offerte »Ik wil meer informatie over tekst schrijven op basis van interviews.

Wil je een offerte? Of heb je een vraag over tekst schrijven op basis van interviews? Bel ons op 071 523 57 66, stuur een mailtje naar info@taalwerkplaats.nl of vul dit formulier in.

reCaptcha