Wij geven je brieven en e-mails communicatiekracht

Een welkomstmail voor een klant die zich heeft ingeschreven voor je nieuwsbrief, een brief aan huurders over groot onderhoud aan hun wooncomplex, een begeleidend schrijven bij nieuwe polisvoorwaarden — dat zijn enkele voorbeelden van correspondentie waarvoor organisaties standaardbrieven en -e-mails gebruiken. Maar hoe duidelijk zijn ze voor de ontvanger? Treffen ze de juiste toon? En zetten ze de lezer aan tot actie?

Standaard als maatwerk

Standaard betekent niet dat je onpersoonlijk bent. Integendeel zelfs: je schrijft een brief of e-mail op zo'n manier, dat de ontvanger denkt dat je die alleen naar hem of haar hebt gestuurd. Wij letten daarom niet alleen op de punten, komma's, d's en t's, maar zorgen ervoor dat je communicatie klantgericht is, vriendelijk, glashelder en past bij je huisstijl en het beeld dat je wilt uitstralen.

Zakelijke brief of e-mail schrijven

Met een zakelijke brief of e-mail wil je een boodschap overbrengen of de ontvanger aanzetten tot actie. Maar hoe doe je dat? Wat zet je in de inleiding en wat wordt de kern? En hoe sluit je op zo'n manier af dat de lezer doet wat je met je communicatie beoogt? Daar helpen wij je graag bij. We maken je brief of e-mail bovendien geschikt voor je lezers. Vaak vraagt dat om B1-niveau. Dat wil zeggen: begrijpelijk voor de meeste lezers, met woorden die iedereen kent, duidelijke zinnen en heldere kopjes.

Bouwstenen voor correspondentie

Je krijgt niet alleen overtuigende brieven en e-mails, maar als je wilt ook de bouwstenen waarmee je ze daarna zelf kunt samenstellen. Win-win: met duidelijke teksten voorkom je dat ontvangers met vragen blijven zitten en met de bouwstenen verzorg je daarna zelf in een mum van tijd je zakelijke brieven en e-mails — prettige, heldere teksten die de binding met je klanten versterken. Dat bespaart tijd en kosten.Ik wil meer informatie over brieven of e-mails schrijven.

Wil je een offerte? Of heb je een vraag over brieven of e-mails schrijven? Bel ons op 071 523 57 66, stuur een mailtje naar info@taalwerkplaats.nl of vul dit formulier in.

reCaptcha